Samenscholingsverbod Driemanspolder

Home > Centrum > Nieuws Centrum > Samenscholingsverbod Driemanspolder

Samenscholingsverbod Driemanspolder

RSS

Burgemeester Bezuijen heeft in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om met ingang van 28 mei 2022 een samenscholingsverbod in een deel van Driemanspolder.

Aanleiding

De gemeente treft de maatregelen omdat er meerdere zeer heftige gebeurtenissen in de stad hebben plaatsgevonden en omdat bewoners overlast in de wijk ervaren. Op 9 mei 2022 heeft in Driemanspolder een straatroof plaatsvonden.

Wat betekent een samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod is ingegaan op 28 mei 2022 en duurt tot en met 30 november 2022. Het samenscholingsverbod betekent dat men niet met andere personen samen mag komen in een bepaald gebied in de openbare ruimte. Gebeurt dit wel én is er sprake van overlast of (dreigende) verstoring van de openbare orde dan wordt er door de politie opgetreden. Zolang u geen overlast veroorzaakt, kunnen de dagelijkse bezigheden gewoon doorgaan, zoals een praatje maken met uw buren op straat. Zolang de openbare orde maar niet wordt verstoord. Heeft u een activiteit in uw buurt gepland? Zoals een buurtfeest, barbecue of sportactiviteit in de openbare ruimte? Dan kunnen deze ook doorgaan. Let er wel op of voor deze activiteiten een melding nodig is bij de gemeente.

Locatie samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod geldt in het volgende gebied (zie hieronder de kaart met de gebiedsaanduiding):

  • Van Leeuwenhoeklaan, tussen de Boerhaavelaan en de Clauslaan
  • Clauslaan, tussen de Van Leeuwenhoeklaan en de Van Stolberglaan
  • Van Stolberglaan, tussen de Clauslaan en de Boerhaavelaan
  • Boerhaavelaan, tussen de Van Stolberglaan en de Van Leeuwenhoeklaan

Overlast melden

Ervaart u ondanks de extra maatregelen toch overlast of onveilige situaties? Wij vragen u dit te melden bij politie en/of gemeente. In noodsituaties belt u altijd 112. Meldingen zonder spoed kunt u aan de politie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844. Meldingen voor de gemeente, bijvoorbeeld voor team Handhaving, kunt u doorgeven via telefoonnummer 14 079, via de 'MijnGemeente app' of via het contactformulier op de gemeentelijke website www.zoetermeer.nl.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van de maatregelen? U kunt uw vraag of zorg mailen naar buurtpreventie@zoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de wijk? Dan kunt u zich aanmelden voor de de digitale wijknieuwsbrief Centrum.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert