Jeugdhonk Mevrouw Latenstaan zet de deuren open naar de wijk

Home > Centrum > Nieuws Centrum > Jeugdhonk Mevrouw Latenstaan zet de deuren open naar de wijk

Jeugdhonk Mevrouw Latenstaan zet de deuren open naar de wijk

RSS

Op zaterdag 10 september heropende wijkwethouder Jan Iedema het jongerencentrum Mevrouw Latenstaan. Jongeren samenbrengen door middel van muziek, cultuur en spel is al sinds 1983 het doel van de jongerenvereniging. Dit deed zij al op verschillende locaties en sinds 7 jaar aan de Karel Doormanlaan.

De laatste jaren had het jeugdhonk het moeilijk. Door de coronalockdowns liepen de bezoekersaantallen terug. Bestuursleden Robbin, Micha, Lieke, Mauro en Luuk zetten samen de schouders eronder. De banden met de gemeente en organisaties in de wijk werden aangehaald. Er kwam nieuwe muziek apparatuur een nieuwe lichtshow boven de dansvloer en ook het interieur werd volledig vernieuwd. Aan de wand prijkt nu het graffiti kunstwerk 'Visual Sound'. Hiervoor klopte het bestuur aan bij de bekende Zoetermeerse kunstenaars Eelco Metman, Tobias Becker Hoff en Vincent Schoonhoven van Urban Art Studio's.

Zaterdag waren niet alleen jongeren van de partij. Ook de wijkagent, jongerenwerkers, wijkregisseur en collega's uit de gemeente en het bedrijfsleven kwamen een kijkje nemen. Het is geweldig dat er aan jongeren in de wijk een 'thuis' wordt geboden waar zij kunnen chillen en cultuur en muziek kunnen ervaren, een plek waar zij zichzelf kunnen zijn. 'Ik ben er trots op dat zo'n plek er is in mijn wijk', aldus wijkwethouder Iedema. Hij mocht zelf ook nog even achter de draaitafel plaatsnemen en kon zo een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan.

Vrijwilliger worden of meer weten over mevrouw Latenstaan? Kijk op de facebookpagina Latenstaan.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert