Bewoners van de Ambachtsheerlijkheid adopteren openbaar groen

Home > Centrum > Nieuws Centrum > Bewoners van de Ambachtsheerlijkheid adopteren openbaar groen

Bewoners van de Ambachtsheerlijkheid adopteren openbaar groen

RSS

Op zaterdag 18 maart 2022 hebben bewoners van de 'Ambachtsheerlijkheid' een start gemaakt met de adoptie van openbaar groen tussen de Ambachtsherenlaan, Van Wijngaardenstraat en het Tango gebouw. In opdracht van de gemeente heeft de wijkaannemer de bestaande beplanting verwijderd en de grond verbeterd. Ook zijn er boomstammen en houtsnippers geleverd.

Ontmoetingsplek voor bewoners uit de buurt

Een aantal jaar geleden zijn een aantal bewoners van de Ambachtsherenlaan gestart met een klein stukje adoptiegroen om de straat te verfraaien. Dit heeft de betrokkenheid vergroot en het adoptiegroen werd een ontmoetingsplek voor veel bewoners uit de buurt. Het ontwerp voor het nieuwe adoptiegroen is met talent en expertise van veel bewoners tot stand gekomen. Met deze uitbreiding willen de bewoners de sociale cohesie in de wijk nog meer versterken. Ook zal het groen veel vlinders en vogels aantrekken!

Bij de uitvoering van de werkzaamheden op 18 maart hebben de initiatiefnemers veel enthousiaste reacties gekregen. Als gemeente zijn we natuurlijk ook erg blij met zo'n initiatief!

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert