Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Samenscholingsverbod Driemanspolder

  (25-05-2022)

  Burgemeester Bezuijen heeft in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om met ingang van 28 mei 2022 een samenscholingsverbod in een deel van Driemanspolder.

  Lees meer
 • 'Kom naar Buiten'-feest aan de Van Leeuwenhoeklaan

  (24-05-2022)

  Bewoners aan de van Leeuwenhoeklaan konden dit weekend vanaf hun balkon en in de tuin genieten. De klanken van Brasband Brassmotion waren namelijk niet te missen. Veel bewoners kwamen naar buiten voor een lekker hapje. De bewonerscommissie en actieve bewoners in de flat hadden voor de gelegenheid een springkussen, suikerspinnen en popcorn geregeld. 'Het is zo belangrijk om na corona weer iets te ondernemen met elkaar', aldus bewoner Sabrina.

  Lees meer
 • Heeft u een vraag of wilt u iets melden?

  (24-05-2022)

  Heeft u een vraag of wilt u een melding maken? Maar weet u niet waar u hiervoor terecht kunt? In Zoetermeer zijn er verschillende meldpunten. Wij helpen u graag op weg.

  Lees meer
 • Ontwerp samen met een stedenbouwkundige jouw wijk

  (24-05-2022)

  Hoe wil jij dat een wijk eruitziet? Wil je er bijvoorbeeld een skatepark in hebben, een winkelcentrum en/of een groot speelveld? Waar ga je de woningen zetten? Doe op woensdag 8 juni mee met de workshop van de Piëzo TalentenAcademie.

  Lees meer
 • Stichting Piëzo zoekt computervrijwilligers

  (24-05-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste computervrijwilligers. Vindt u het leuk om uw kennis van computers in te zetten in een organisatie waar uw talent centraal staat?

  Lees meer
 • Vervanging verkeerslichteninstallatie Afrikaweg-Europaweg-Nederlandlaan

  (20-05-2022)

  Van 30 mei tot 24 juni 2022 vinden er groot onderhoudswerkzaamheden plaats aan verkeersinstallatie op de aansluiting Afrikaweg-Amerikaweg-Europaweg-Nederlandlaan. De huidige verkeerslichteninstallatie is meer dan 20 jaar oud en wordt grotendeels vervangen.

  Lees meer
 • Bespaaractie huurders: Vergeet uw pakket niet!

  (18-05-2022)

  Bij alle huishoudens met een huurwoning is de afgelopen maanden een bezorger langs geweest met een spaarpakket. Was u niet thuis? Dan heeft u een ophaalbriefje gekregen om uw pakket af te halen bij één van de ophaalpunten in de stad. Vergeet dit niet te doen! Ophalen kan tot en met zaterdag 2 juli.

  Lees meer
 • Workshop Minder piekeren bij inZet Centrum

  (17-05-2022)

  Piekeren: het kan je uren bezighouden en er zelfs voor zorgen dat je niet kunt slapen, maar waarom piekeren we eigenlijk? Tijdens de workshop van Indigo Preventie op maandagmiddag 30 mei leert u  wat u kunt doen om het piekeren te minderen.

  Lees meer
 • Vrijwillige baliemedewerkers gezocht

  (17-05-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste balievrijwilligers, onder andere voor de middagen op onze locatie aan het Rakkersveld 153 in Palenstein. U ontvangt bezoekers van zowel Piëzo als inZet, staat hen te woord en houdt de presentielijsten bij van lessen en activiteiten. Naast baliewerk kunt u ook meehelpen met de administratie van de locatie.

  Lees meer
 • Het Vonkje, thuiskamers voor ouderen

  (10-05-2022)

  Het Vonkje: gezellige thuiskamers in de wijken Buytenwegh, Meerzicht en Palenstein, waar ouderen uit de wijk samenkomen en waar ze zich thuis kunnen voelen. 

  Lees meer
 • Activiteiten inZet Centrum

  (10-05-2022)

  Elke woensdag (schoolweken) van 12.45 uur tot 13.45 uur zijn ouders en kinderen van 2 t/m 8 jaar welkom bij inZet Centrum voor een voorlees- en taalspelletjesprogramma in samenwerking met de VoorleesExpress en de Boekfiets. Opgeven is niet nodig, open inloop voor ouders en kinderen.

  Lees meer
 • Kortdurende training ScheidingATLAS

  (03-05-2022)

  De groep is bestemd voor alle gescheiden ouders die er open voor staan om samen met andere gescheiden ouders in een groep van elkaar te leren en handvatten te ontvangen.

  Lees meer
 • Workshop Grootouders en scheiding

  (03-05-2022)

  Deze workshop is bedoeld voor de grootouders en hoe zij omgaan met de scheiding en het contact met de gezinsleden.

  Lees meer
 • Enthousiast groepje zwerfafvalprikkers in de wijk Palenstein

  (26-04-2022)

  De nieuwbouwwijk Palenstein is een prachtige wijk in ontwikkeling. De bewoners van deze wijk zijn harstikke trots op deze wijk. Daarom hebben een aantal van hen de handen ineen geslagen om de wijk 'zwerfafval' vrij te houden.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start met beroepen gezondheidszorg

  (25-04-2022)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de gezondheidszorg.

  Lees meer
 • Vrijwilligerswerk bij kinderactiviteiten

  (25-04-2022)

  Als vrijwilliger bij kinderactiviteiten werkt u zowel aan de ontwikkeling van kinderen als aan uw eigen ontwikkeling. Vrijwilligers van Stichting Piëzo verzorgen wekelijks meerdere leerzame en creatieve activiteiten voor groepen kinderen op de eigen locaties en op basisscholen.

  Lees meer
 • Les in computer basisvaardigheden bij inZet Centrum

  (13-04-2022)

  Heeft u thuis ook een computer, laptop of tablet, maar weet u eigenlijk niet goed hoe en wat u er allemaal mee kunt doen? Doe dan mee met de lessen basisvaardigheden voor de computer.

  Lees meer
 • Wijkteam op bezoek bij noodopvang

  (12-04-2022)

  Vier keer per jaar komen ze bij elkaar in de wijk Centrum: de leden van o.a. zorg en welzijn, veiligheid, gemeente en woningbouwcoöperaties. Samen bespreken zij signalen uit de wijk en maken plannen. 'Na twee jaar van lockdowns en maatregelen kunnen wijkteamleden eindelijk weer fysiek bij elkaar komen, dat hebben ook wij echt gemist', vertelt wijkregisseur Sandra Rispens. 'Alleen digitaal met elkaar afspreken is toch anders.'

  Lees meer
 • Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

  (08-04-2022)

  In de week van 28 maart tot en met 1 april 2022 hebben acht basisscholen meegedaan aan een door het Greenteam Zoetermeer georganiseerde duurzaamheidsweek. Het Greenteam Zoetermeer bestaat uit middelbare scholieren van het Alfrink College, het Erasmus College, het Oranje Nassau College en het Picasso College. Dit team zet zich in om zoveel mogelijk Zoetermeerders bewust te maken van duurzaamheid, groen en klimaat. En richt zich met name op de jongeren. Daarom wil het Greenteam zich ook uitbreiden naar basisscholen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Vrijwillige huiswerkbegeleiders helpen met kansengelijkheid

  (05-04-2022)

  Heeft u 's middags één of twee uurtjes tijd? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige huiswerkbegeleider van een Studieplek. U helpt tegen kansenongelijkheid.

  Lees meer
 • Samenwerking LangeLand Ziekenhuis en Bezoekvrouwen Piëzo

  (05-04-2022)

  Bezoekvrouwen van Stichting Piëzo werken al lange tijd succesvol samen met het LangeLand Ziekenhuis. Bezoekvrouwen zijn getrainde en ervaringsdeskundige vrijwilligers taal en cultuur. Zo kunnen zij bijvoorbeeld in het ziekenhuis meegaan naar afspraken bij artsen of helpen bij de voorbereiding van alles rond de geboorte van een kindje.

  Lees meer
 • 'Kom naar buiten' is van start gegaan!

  (31-03-2022)

  We mogen weer! Weer ontmoeten, vieren, activiteiten organiseren of gewoon even lekker de deur uit. Samen met organisaties in de wijken organiseren de gemeente Zoetermeer en Buurtwerk ontmoetingen bij, voor én met u. Met als doel: ontmoeten, luisteren en verbinden.

  Lees meer
 • Coördinator of voorlezer worden bij VoorleesExpress Zoetermeer?

  (29-03-2022)

  Bij de VoorleesExpress ondersteunen wij gezinnen met de taalontwikkeling van hun kinderen. Een vrijwillige voorlezer komt wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen en de ouders handvatten te geven om het voorlezen zelf over te nemen. Zo geven wij taal en boeken een blijvende plek in het dagelijks leven.

  Lees meer
 • Bewoners van de Ambachtsheerlijkheid adopteren openbaar groen

  (24-03-2022)

  Op zaterdag 18 maart 2022 hebben bewoners van de 'Ambachtsheerlijkheid' een start gemaakt met de adoptie van openbaar groen tussen de Ambachtsherenlaan, Van Wijngaardenstraat en het Tango gebouw. In opdracht van de gemeente heeft de wijkaannemer de bestaande beplanting verwijderd en de grond verbeterd. Ook zijn er boomstammen en houtsnippers geleverd.

  Lees meer
 • Molenwijk start weer met maandelijkse koffieklets

  (23-03-2022)

  Op 12 maart deed ook de Molenflat mee aan 'NL doet'. Op deze dag gingen diverse Zoetermeerse inwoners aan de slag om hun buurt schoner en mooier te maken. In de Molenwijkflat deden 30 buren mee. Achteraf was er een gezellige burenborrel.

  Lees meer
 • Kinder Ambachtenwerkplaats maakt van elke woensdagmiddag een feest!

  (22-03-2022)

  Wist je dat de Ambachtenwerkplaats inZet iedere woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 dè plek is voor kinderen tussen 5 en ongeveer 12 jaar? Hier kun je veel leren over ambachten en zijn we bezig met creatieve projecten. Ook doen we af en toe iets met gezonde voeding of gaan we iets bakken. Kortom: een super creatief en gevarieerd programma.

  Lees meer
 • 'Kom naar buiten' ging langs bij Vernède Skatepark

  (21-03-2022)

  Op de oproep: 'Kom naar buiten', is goed gereageerd! Jong en oud, skaters en diverse buurtbewoners waren 16 maart aanwezig om te genieten van een drankje, muziek en een goed gesprek. Jongeren hebben de omgeving schoongemaakt en afval geprikt. En nadat de burgemeester het startsein had gegeven, werd er een vriendschappelijke competitie gehouden op de skatebaan met indrukwekkende stunts.

  Lees meer
 • Cameratoezicht Rakkersveld Palenstein

  (02-03-2022)

  De overlast op en rondom het Rakkersveld is de laatste tijd helaas toegenomen. Tijdens de jaarwisseling is er veel schade aangericht op deze locatie. De politie en gemeente werken intensief samen om de overlast te stoppen. Burgemeester Michel Bezuijen heeft na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om tot 1 juni 2022 cameratoezicht in te stellen rondom het basketbalveld aan het Rakkersveld. Alleen de politie kan de beelden van de camera uitlezen.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert