Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Yogales bij inZet Centrum

  (19-01-2022)

  Vanaf woensdag 26 januari starten de yogalessen weer; elke woensdagmiddag aan het Rakkersveld 253. Het doel van deze yogalessen is om de spieren soepel en sterk te maken en om te concentreren op ontspanning. De lessen worden gegeven door een ervaren, gediplomeerd vrijwilliger van Stichting Piëzo.

  Lees meer
 • Gemeente vraagt naar verkeersonveilige plekken

  (19-01-2022)

  Inwoners kunnen helpen om Zoetermeer verkeersveiliger te maken. Met behulp van de Wijkprikker kunnen zij op een digitale kaart van Zoetermeer plekken 'prikken' die zij als verkeersonveilig ervaren.

  Lees meer
 • Online informatiebijeenkomst 'Advies voor regie in je leven'

  (17-01-2022)

  Tijdens deze online informatiebijeenkomst geeft een trainer van Indigo Preventie u praktische tips en adviezen om meer regie in uw leven te ervaren.

  Lees meer
 • Ouderen helpen bij opbouwen hobby's en contacten

  (17-01-2022)

  Heeft u affiniteit met ouderen? Dan is Doe-coach een leuke vrijwilligersfunctie!

  Lees meer
 • Zaailing Anne Frankboom in het Wilhelminapark

  (14-01-2022)

  Burgemeester Michel Bezuijen plantte vrijdag 14 januari 2022 een zaailing van de Anne Frankboom in het Wilhelminapark.

  Lees meer
 • Buiten sport voor kinderen gaat door, ook tijdens de lockdown

  (13-01-2022)

  Zijn uw kinderen het binnen zitten zat? Onze combinatiefunctionarissen bieden sportactiviteiten aan. Zo kunnen kinderen iedere dinsdag terecht aan het Rakkersveld.

  Lees meer
 • Piëzo zoekt vrijwillige huiswerkbegeleiders voor studenten mbo1 en mbo2 in het volwassenonderwijs

  (11-01-2022)

  Bent u op zoek naar een leuke uitdaging waarin u volwassen mbo-studenten gaat begeleiden bij hun huiswerkopdrachten? Ziet u het zitten om hen een steuntje in de rug te geven, zodat zij hun studie goed kunnen doorlopen? Dan nodigen wij u graag uit om verder te lezen.

  Lees meer
 • Online bijeenkomst nieuw initiatief Mama Supportgroep inZet

  (11-01-2022)

  Het is fijn om mama te zijn en het is ook fijn om je verhalen, successen, ervaringen en vragen met anderen te kunnen delen. Op donderdagavond 20 januari is de eerste bijeenkomst van de Mama Supportgroep. Om 20.30 uur, als de kinderen op bed liggen, kunt u gezellig online met andere mama's in gesprek.

  Lees meer
 • Enthousiaste vrijwilligers voor de VoorleesExpress (online) gezocht

  (11-01-2022)

  De VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de taalontwikkeling en het voorleesplezier bij kinderen tussen 2 en 8 jaar te bevorderen. Juist nu zijn deze vrijwilligers extra hard nodig!

  Lees meer
 • Gedachtenpad weer compleet

  (06-01-2022)

  Het Gedachtenpad (2006) van Yvon Grevers in het Wilhelminapark is weer compleet. Het pad loopt langs een belangrijk herdenkingsmonument voor de verschrikkingen van WO II en die in voormalig Nederlands Indië. 

  Lees meer
 • Vrijwillige coaches Piëzo TalentenAcademie gezocht

  (21-12-2021)

  Vrijwillige coaches zijn voor onze kinderen, samen met de beroepskracht, de vaste gezichten van de Piëzo TalentenAcademie. Heeft u zin en tijd om met een groep enthousiaste kinderen in de weer te zijn? Dan bent u wellicht de coach die wij zoeken!

  Lees meer
 • Taalvrijwilliger worden bij Piëzo

  (17-12-2021)

  We zijn altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om Nederlandse taalles te geven, in groepen of individueel. Tijden zijn in overleg, lesmateriaal is beschikbaar en het is mogelijk een vrijwilligerstraining te volgen.

  Lees meer
 • Coördinatoren VoorleesExpress gezocht

  (14-12-2021)

  Als coördinator van de VoorleesExpress van Piëzo begeleid u een groepje gezinnen en voorlezers. U vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project.

  Lees meer
 • Ontmoet mensen met spannende beroepen in politiek, overheid en veiligheid

  (14-12-2021)

  Ben je tussen de 9 en 14 jaar en wil je kennismaken met mensen met spannende beroepen? Doe dan mee met de Piëzo TalentenAcademie. Na de kerstvakantie leren we alles over beroepen in de sector politiek, overheid en veiligheid. Wil je les krijgen van een politieagent, advocaat of een raadslid? En kijken waar ze werken? Je gaat met de wijkagent de wijk in en met een advocaat een rechtszaak voorbereiden. Als je dit wil meemaken (én nog veel meer). Doe dan mee!

  Lees meer
 • Kunstwerk 'Dirk Franx - portret van de uitvinder als jongeman' geplaatst

  (03-12-2021)

  In het nieuwe gebouw voor de kunstorganisatie Franx aan de Vlamingstraat is vanuit de percentageregeling kunst een nieuw kunstwerk geplaatst. Het kunstwerk 'Dirk Franx - portret van de uitvinder als jongeman' is van kunstenaar Jaco Putker en is speciaal ontworpen voor deze plek. Op deze plek woonde en werkte Dirk Franx, een Zoetermeerse uitvinder. Hij ontwierp en bouwde zweefvliegtuigen, een bietenrooimachine en een ijsslee.

  Lees meer
 • Vrijwillige assistent sociaal cultureel werker bij Piëzo

  (30-11-2021)

  Piëzo is een dynamische organisatie die welzijnsactiviteiten en -projecten organiseert. Sociaal cultureel werkers organiseren activiteiten en projecten samen met vrijwilligers en geven hier leiding aan. De activiteiten en projecten worden bezocht door mensen van alle leeftijden (0-90 jaar).

  Lees meer
 • Samen investeren in een sterke Dorpsstraat

  (26-11-2021)

  Eigenaren van panden én ondernemers in de Dorpsstraat willen gezamenlijk de winkelstraat blijven verbeteren. De Dorpsstraat krijgt namelijk twee Bedrijven Investeringszones (BIZ). Een BIZ van vastgoedeigenaren en een BIZ van ondernemers. Beide gaan jaarlijks een bedrag inleggen om verbeteringen in de Dorpsstraat te financieren.

  Lees meer
 • Iedereen kan leren tekenen bij inZet Centrum

  (23-11-2021)

  Elke vrijdagmiddag van 14.45 tot 16.45 uur wordt er bij inZet Centrum aan het Rakkersveld 253 tekenles gegeven door een ervaren vrijwilliger.

  Lees meer
 • Wethouder ter Laak opent expositie in de Spil

  (15-11-2021)

  Onlangs opende wethouder Ingeborg ter Laak een foto expositie van Glenn Mitchell. Fotograaf Glenn Mitchell is zich verder gaan verdiepen in fotografie, nadat hij hersenletsel heeft gekregen. Hij fotografeert graag 'het spektakel van het weer'. Vooral onweer noemt hij fotogeniek. 'Als de zon is ondergegaan zorgt bliksem voor interessante belichting, dat leg ik vast, ik schilder als het ware met licht', aldus Mitchell. Zijn werk is tot 8 januari te bewonderden in de Spil aan de Stadhoudersring 5.

  Lees meer
 • Luisteren en gehoord worden

  (02-11-2021)

  Op maandag 15 november start bij inZet Centrum de training “luisteren en gehoord worden”.

  Lees meer
 • Engelse les spreken en grammatica bij inZet Centrum

  (02-11-2021)

  Vindt u het ook leuk om uw kennis van de Engelse taal bij te houden of te verbeteren en wilt u vooral oefenen met spreken?

  Lees meer
 • Iedereen kan leren tekenen

  (26-10-2021)

  Op vrijdag 5 november start er bij inZet Centrum een reeks tekenlessen van 14.45 tot 16.45 uur. Deze lessen worden gegeven door een ervaren vrijwilliger.

  Lees meer
 • Verlengen tijdelijk fietsverbod Dorpsstraat

  (21-10-2021)

  In 2020 is als coronamaatregel een tijdelijk fietsverbod ingevoerd in de Dorpsstraat van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Dit tijdelijke verbod zou weer worden opgeheven als de 1,5 meter wordt ingetrokken, dit is sinds eind september het geval.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert