Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Activiteiten tijdens de Week van de Eenzaamheid

  (30-09-2022)

  Ook u kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Heeft u een familielid, vriend of buur die hier last van heeft? Er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met u of met anderen. Een steuntje in de rug kan veel betekenen.

  Lees meer
 • Informatiepunt energie

  (27-09-2022)

  Iedere 2 weken, op zaterdag, is het Informatiepunt energie in het Forum (Stadhuisplein 1) geopend. De eerstvolgende datum is op 8 oktober aanstaande. Energieconsulenten en -ambassadeurs van Piëzo en DEZo zijn aanwezig tussen 10.00 en 12.00 uur. Zij beantwoorden vragen en/of geven advies over energie besparen, energie opwekken en verbeteringen aan de woning.

  Lees meer
 • Start mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn bij Piëzo en MboRijnland

  (27-09-2022)

  Onlangs is weer een enthousiaste groep deelnemers gestart met de opleiding mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn. De deelnemers vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Taal & Toekomst koppelt jongeren aan vrijwilligers

  (21-09-2022)

  Bij Stichting Piëzo vinden wij dat jonge nieuwkomers de kans verdienen om mee te doen. Voor jongeren die de taal nog niet goed spreken is dat een grote uitdaging. Hoe vind je een opleiding, stage of bijbaan? Het programma Taal & Toekomst koppelt jongeren aan getrainde vrijwilligers. Jonge nieuwkomers werken zo stap voor stap aan hun toekomst in Nederland.

  Lees meer
 • Start training vrijwillige energieconsulent

  (20-09-2022)

  Stichting Piëzo en haar vrijwillige energieconsulenten helpen Zoetermeerders grip te krijgen op energieverbruik en energiekosten. Eind oktober start een nieuwe training tot energieconsulent. In deze training leert u meer over energiebesparing in huis, praktische tips over hoe je op een eenvoudige manier energie kunt besparen en hoe je die tips overbrengt aan anderen.

  Lees meer
 • Voeding en buikklachten

  (20-09-2022)

  Hoe houd je je darmen in topvorm en wat kunnen vezels hierin betekenen? Of is het beter om glutenvrij te eten? Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 3 oktober bij inZet Centrum zal een diëtist van Goudenhart antwoord geven op deze vragen en nog veel meer kennis rondom voeding en gezonde darmen delen. Ook is er gelegenheid om andere vragen te stellen aan de diëtist.

  Lees meer
 • Workshop 'Grootouders en scheiding'

  (20-09-2022)

  Wanneer er een scheiding plaatsvindt in de familie is dit voor veel partijen erg ingrijpend. Er verandert veel voor de kinderen, voor de ouders die een weg zoeken als ex-partners, maar er verandert vaak ook veel voor de grootouders en hun contact met hun kleinkinderen. Dit gaat gepaard met verschillende emoties omdat het voor iedereen anders gaat zijn. Deze workshop is bedoeld voor de grootouders en hoe zij omgaan met de scheiding en het contact met de gezinsleden. Verschillende onderwerpen worden op een interactieve manier met elkaar besproken.

  Lees meer
 • Jeugdhonk Mevrouw Latenstaan zet de deuren open naar de wijk

  (19-09-2022)

  Op zaterdag 10 september heropende wijkwethouder Jan Iedema het jongerencentrum Mevrouw Latenstaan. Jongeren samenbrengen door middel van muziek, cultuur en spel is al sinds 1983 het doel van de jongerenvereniging. Dit deed zij al op verschillende locaties en sinds 7 jaar aan de Karel Doormanlaan.

  Lees meer
 • Denk mee over de veiligheid in de stad

  (16-09-2022)

  Wat zijn voor u als inwoners of ondernemer in Zoetermeer belangrijke punten waarop de gemeente zich de komende jaren moet richten om Zoetermeer een veilige stad te houden? Deze punten neemt de gemeente waar mogelijk mee bij het maken van het nieuwe veiligheidsbeleid.

  Lees meer
 • Ontmoeten en creatief bezig zijn

  (14-09-2022)

  Andere mensen ontmoeten en samen creatief bezig zijn! We starten met een eenvoudige high tea met gezonde hapjes. De high tea wordt verzorgd door vrijwilligers van Piëzo en zij organiseren hier een creatieve activiteit bij, zoals sieraden maken, wenskaarten of textiele werkvormen.

  Lees meer
 • Inloopbijeenkomst verzoek COA om verlenging noodopvang in gevangenis

  (14-09-2022)

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft een verzoek ingediend bij de gemeente Zoetermeer om de noodopvang in de voormalige gevangenis vanaf februari 2023 te verlengen met tenminste één jaar (bij voorkeur twee jaar). Ook vraagt het COA om het aantal opvangplaatsen te verhogen van 500 naar 630 mensen. De gemeente begrijpt de urgentie om te helpen bij de opvang van vluchtelingen. Rekening houdend met de belangen van de stad, van inwoners en ondernemers, onderzoekt de gemeente of aan het verzoek van het COA kan worden voldaan en onder welke voorwaarden. De gemeente gaat daarover in gesprek met de gemeenteraad, het COA en met inwoners en ondernemers.

  Lees meer
 • Voorleesexpress Zoetermeer viert 10-jarig jubileum

  (12-09-2022)

  VoorleesExpress Zoetermeer bestaat 10 jaar en heeft dat groots gevierd op Speelboerderij Het Buitenbeest met de uitreiking van voorleesdiploma's, de komst van de wethouder onderwijs, een kinderboekenschrijver, bibliotheek Zoetermeer en circus Nevermind. De middag werd afgesloten met een reünie voor vrijwillige voorlezers door de jaren heen.

  Lees meer
 • Spreekuur wijkagenten Palenstein, Dorp en Driemanspolder

  (08-09-2022)

  Op maandag 5 september konden inwoners kennismaken met de wijkagenten Kim, Eric en Patrick van de wijk Centrum. Bij het inloopcentrum InZet aan het Rakkersveld maakten 13 bewoners gebruik van dit aanbod.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense deelnemers

  (06-09-2022)

  Mensen helpen met taal kan op verschillende manier en op verschillende momenten en locaties. Op dit moment is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de avond een groep Oekraïense deelnemers les te geven. Werkzaamheden en tijden zijn altijd in overleg en u krijgt vooraf een training.

  Lees meer
 • Buslijn 73 stopt vanaf 5 september met rijden

  (01-09-2022)

  Op maandag 5 september stopt buslijn 73, tussen Station Lansingerland en Zoetermeer, Centrum West, met rijden. Reizigers kunnen vanaf 5 september gebruikmaken van stadslijn 71, HTM-lijnen 3 en 4, of RET-lijn 170.

  Lees meer
 • Buurtbakkie in speeltuin Ferdinand Bol

  (26-08-2022)

  Woensdag 24 augustus werd er een 'buurtbakkie' gehouden aan de Ferdinand Bolstraat. Het 'bakkie' werd georganiseerd door Buurtwerk Gro Up en de gemeente Zoetermeer. De speeltuin wordt gedeeltelijk vernieuwd, mede dankzij een donatie van Nutricia. De gemeente wil bewoners hier zo goed mogelijk bij betrekken. In oktober was er een eerste bijeenkomst in de speeltuin. Daarna volgden er 'gesprekken aan de deur' en een enquête.

  Lees meer
 • Handwerken in de huiskamer van inZet Centrum

  (23-08-2022)

  Vindt u het leuk om te handwerken en doe je dat graag in een gezellige sfeer, samen met anderen? Dat kan op maandagochtend van 9.15 tot 11.15 uur in de huiskamer van inZet Centrum.

  Lees meer
 • DuurSamen in oktober

  (23-08-2022)

  Stichting DuurSamen laat op 8 en 9 oktober in samenwerking met plaatselijke duurzame organisaties aan inwoners en ondernemers in de stad zien wat er op het terrein van duurzaamheid in Zoetermeer gebeurt.

  Lees meer
 • Geslaagd voetbaltoernooi in Centrum

  (19-08-2022)

  Op 10 augustus is er een voetbaltoernooi gehouden in het centrum, georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en Kom naar buiten! Het was een geslaagde - maar erg warme - dag! Er deden ruim 50 mensen mee aan het toernooi.

  Lees meer
 • Bedankochtend actieve bewoners

  (16-08-2022)

  Elk jaar bedankt de gemeente actieve bewoners voor hun inzet voor Zoetermeer. Bewoners die een afvalbak hebben geadopteerd, een stukje groen adopteren of regelmatig zwerfafval opruimen hebben een uitnodiging ontvangen voor een bedankochtend. Deze vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 van 9.30 tot 13.00 uur met lunch in het Oranje Nassau College (ONC) aan de Parkdreef 282.

  Lees meer
 • Voorlezer worden bij de VoorleesExpress?

  (15-08-2022)

  Wilt u ook vrijwilliger worden bij De VoorleesExpress Zoetermeer? Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht

  (08-08-2022)

  Bent u deze zomer op vakantie geweest in het buitenland? Dan heeft u vast wel gemerkt hoe lastig het is als je de taal van het land niet goed beheerst of juist hoe makkelijk het is als je het wel beheerst. Vindt u het leuk om mensen wegwijs te maken in onze eigen, Nederlandse taal? Wordt dan taalvrijwilliger!

  Lees meer
 • Maak de buurt beter, mooier en fijner met het Wijk aan Zet-budget

  (26-07-2022)

  Het bruist van de goede ideeën in Zoetermeer. Over hoe het beter, mooier en fijner kan.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start met beroepen in de horeca en de sport

  (26-07-2022)

  Na de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de horeca en de sport. De PiëzoTalentenAcademie is voor alle kinderen in Zoetermeer tussen 9 en 14 jaar. Kinderen maken op een leuke en praktische manier kennis met beroepen.

  Lees meer
 • Het Stadshart is bijna helemaal vernieuwd

  (22-07-2022)

  Zo is er laatst een nieuwe waterfontein geplaatst op het Promenadeplein. Wist u dat de fontein wel 19 waterstralen heeft? Verder is er een nieuw wegdek gelegd, zijn er blindengeleidenstenen geplaatst en zijn er nieuwe goten gelegd.

  Lees meer
 • Extra geld voor woningbouw binnenstad

  (22-07-2022)

  Om ervoor te zorgen dat woningzoekenden een woning kunnen vinden, is er door de Rijksoverheid geld vrijgemaakt om versneld nieuwe woningen te bouwen.

  Lees meer
 • De zomer Soep Toer gaat van start!

  (13-07-2022)

  Kom naar Buiten en geniet van een vers kopje Soep in de wijk.

  Lees meer
 • Woont u (brand) veilig?

  (07-07-2022)

  Brandweer Haaglanden geeft gratis advies over brandveiligheid in uw woning.

  Lees meer
 • Wethouder Weerwag maakt kennis met Palenstein en De Leyens

  (04-07-2022)

  Wethouder Weerwag bezocht op 30 juni en 1 juli 'zijn' wijken Palenstein en De Leyens. Wijkregisseurs Sandra Rispens (Palenstein) en Sabrina Verbarendse (De Leyens) stelde de wethouder voor aan diverse wijkteamleden en inwoners van de wijk.

  Lees meer
 • Benieuwd naar de Entree? Kom naar het nieuwe informatiecentrum

  (17-06-2022)

  Entree is volop in ontwikkeling en dat willen we nu al zichtbaar en aantrekkelijk maken. Club Entree is de plek waar iedereen samenkomt. Hier ontstaat verbinding. Tussen nieuwe bewoners, buren, initiatiefnemers, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers.

  Lees meer
 • Wijkkaart Centrum wijst de weg

  (07-06-2022)

  Om bewoners wegwijs te maken in het Centrum (Dorp, Driemanspolder, Palenstein en Stadscentrum) is een speciale wijkkaart gemaakt. Welke inlooppunten en culturele instellingen zijn er? Waar bevinden zich speeltuinen, sportvelden en winkelcentra? Op de achterzijde staat informatie over openbaar vervoer, organisaties en activiteiten in de wijk. Ook vindt u er leuke weetjes over de vier buurten.

  Lees meer
 • Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

  (02-06-2022)

  De energietoeslag is een toeslag voor huishoudens met een laag inkomen. U kunt de toeslag eenmalig krijgen om u te helpen met het betalen van uw energierekening.

  Lees meer
 • Samenscholingsverbod Driemanspolder

  (25-05-2022)

  Burgemeester Bezuijen heeft in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om met ingang van 28 mei 2022 een samenscholingsverbod in een deel van Driemanspolder.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert