Nieuws Centrum

Home > Centrum > Nieuws Centrum

Nieuws Centrum

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Welk team gaat winnen?

  (26-11-2021)

  Misschien heeft u ze op 2 oktober wel gespot in de buurt van het Stadhuisplein, Markt en Marseillepad? Zestien Zoetermeerse kinderen die meededen aan de Hou 't Schoon-5MinutenShow.

  Lees meer
 • Koffie in de keet

  (26-11-2021)

  In Palenstein wordt momenteel hard gewerkt aan 'De Tuyn van Palensteyn' en 'De Singelbuurt'. Bent u benieuwd naar de werkzaamheden in Palenstein? Kom langs in de bouwkeet aan de Cornelis Boslaan! Op dinsdag 30 november, 14 december en 21 december staat van 8.00 tot 9.30 uur de koffie klaar.

  Lees meer
 • Samen investeren in een sterke Dorpsstraat

  (26-11-2021)

  Eigenaren van panden én ondernemers in de Dorpsstraat willen gezamenlijk de winkelstraat blijven verbeteren. De Dorpsstraat krijgt namelijk twee Bedrijven Investeringszones (BIZ). Een BIZ van vastgoedeigenaren en een BIZ van ondernemers. Beide gaan jaarlijks een bedrag inleggen om verbeteringen in de Dorpsstraat te financieren.

  Lees meer
 • Workshop over meer zelfvertrouwen bij inZet Centrum

  (24-11-2021)

  Hoe zeker bent u van uzelf? Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 6 december bij inZet Centrum zal een trainer van Indigo Preventie een workshop verzorgen.

  Lees meer
 • Iedereen kan leren tekenen bij inZet Centrum

  (23-11-2021)

  Elke vrijdagmiddag van 14.45 tot 16.45 uur wordt er bij inZet Centrum aan het Rakkersveld 253 tekenles gegeven door een ervaren vrijwilliger.

  Lees meer
 • Enquête over dementie

  (19-11-2021)

  Op 10 januari 2022 start de preventiecampagne dementie 'we zijn zelf het medicijn' in Zoetermeer. Momenteel wordt er door gemeente en zorgpartijen onderzoek gedaan.

  Lees meer
 • Pop-up 1818 in Zoetermeer gaat niet door

  (16-11-2021)

  Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaat de Fonds 1818-bijeenkomst van dinsdag 23 november in Castellum Palensteyn niet door.

  Lees meer
 • Vrijwillige Doe-coaches gezocht

  (16-11-2021)

  Iedere oudere wil graag op een leuke manier zijn of haar dag doorkomen. Ouderen die hier hulp bij nodig hebben kunnen een beroep doen op vrijwillige Doe-coaches.

  Lees meer
 • Energievoorlichting in volle gang

  (16-11-2021)

  Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp voor iedereen. Daarom heeft een team van vrijwilligers bij Stichting Piëzo zich getraind tot consulent duurzaamheid. Zij geven energievoorlichting.

  Lees meer
 • Wethouder ter Laak opent expositie in de Spil

  (15-11-2021)

  Onlangs opende wethouder Ingeborg ter Laak een foto expositie van Glenn Mitchell. Fotograaf Glenn Mitchell is zich verder gaan verdiepen in fotografie, nadat hij hersenletsel heeft gekregen. Hij fotografeert graag 'het spektakel van het weer'. Vooral onweer noemt hij fotogeniek. 'Als de zon is ondergegaan zorgt bliksem voor interessante belichting, dat leg ik vast, ik schilder als het ware met licht', aldus Mitchell. Zijn werk is tot 8 januari te bewonderden in de Spil aan de Stadhoudersring 5.

  Lees meer
 • Lezing Historisch Genootschap

  (15-11-2021)

  Op 29 november verzorgt Arjen van der Burg van het Historisch Genootschap Zoetermeer een lezing over 1000 jaar Zoetermeer. U bent van harte welkom hierbij te zijn in de Spil, Stadhoudersring 5.

  Lees meer
 • Luisteren en gehoord worden

  (02-11-2021)

  Op maandag 15 november start bij inZet Centrum de training “luisteren en gehoord worden”.

  Lees meer
 • Engelse les spreken en grammatica bij inZet Centrum

  (02-11-2021)

  Vindt u het ook leuk om uw kennis van de Engelse taal bij te houden of te verbeteren en wilt u vooral oefenen met spreken?

  Lees meer
 • Inloopspreekuur voor wegen en meten bij inZet Centrum

  (01-11-2021)

  Op donderdag 11 november is er weer een inloopspreekuur wegen en meten. 
   

  Lees meer
 • Wethouder Jan Iedema eet mee bij De Spil

  (29-10-2021)

  Iedere woensdag eten cliënten van Gemiva gezamenlijk bij activiteitencentrum De Spil aan de Stadhoudersring. Op woensdag 27 oktober 2021 mochten wethouder Jan Iedema en wijkregisseur Sandra Rispens een vorkje meeprikken. Het eten wordt door cliënten zelf gemaakt op de dagbestedingslocatie van stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem.

  Lees meer
 • Iedereen kan leren tekenen

  (26-10-2021)

  Op vrijdag 5 november start er bij inZet Centrum een reeks tekenlessen van 14.45 tot 16.45 uur. Deze lessen worden gegeven door een ervaren vrijwilliger.

  Lees meer
 • Komt u ons voorlezen?

  (26-10-2021)

  Nog enkele enthousiaste voorlezers gezocht voor de VoorleesExpress Zoetermeer. Het nieuwe voorleesseizoen is begonnen en wij willen graag nog een paar gezinnen blij maken met een voorlezer. 

  Lees meer
 • Verlengen tijdelijk fietsverbod Dorpsstraat

  (21-10-2021)

  In 2020 is als coronamaatregel een tijdelijk fietsverbod ingevoerd in de Dorpsstraat van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Dit tijdelijke verbod zou weer worden opgeheven als de 1,5 meter wordt ingetrokken, dit is sinds eind september het geval.

  Lees meer
 • Nutricia schenkt 12.500 euro voor speeltuin Ferdinand Bolstraat

  (19-10-2021)

  Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Nutricia kreeg burgemeester Michel Bezuijen een cheque van 12.500 euro, bedoeld als bijdrage in de vernieuwing van de speeltuin aan de Ferdinand Bolstraat in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Buurtgesprek aan de Ferdinand Bolstraat

  (19-10-2021)

  Jongeren en omwonenden gingen onlangs in gesprek met wijkhandhavers, jongerenwerkers van Buurtwerk en de wijkagent. Er waren zo'n 30 bewoners op de oproep afgekomen om ideeën over (het gebruik van) de speeltuin met elkaar te delen en om zaken die spelen in de omgeving te bespreken.

  Lees meer
 • Computerlessen voor beginners bij inZet Centrum

  (19-10-2021)

  Wilt u de beginselen van het werken met een computer leren? Doe dan mee met de computerlessen voor beginners bij inZet Centrum. 

  Lees meer
 • Avontuurmiddag bij de Griekse Boog

  (14-10-2021)

  De kinderen van de Griekse Boog hebben op woensdag 13 oktober 2021, 31 kilo Trashures en 1100 sigarettenfilters uit eigen wijk gehaald.

  Lees meer
 • Werksessie met bewoners Sandrinapad en omgeving

  (08-10-2021)

  Dinsdag 5 oktober kwamen bewoners van het Sandrinapad en omgeving samen in de voormalige Tango garage. Samen met inhoudelijke deskundigen van de gemeente gingen zij aan de slag met het ontwerp voor het omvormen van het Sandrinapad tot woonstraat, de aansluiting op de bestaande wegen, het groen en de verkeersveiligheid in de omgeving.

  Lees meer
 • Opening Buurtbieb bij buurthuis Kom Op!

  (08-10-2021)

  Tussen de buien door opende wethouder Jan Iedema woensdag 6 oktober 2021 de minibieb van Buurthuis Kom Op aan de Karel Doormanlaan.

  Lees meer
 • Kookvrijwilligers voor de basisschool

  (05-10-2021)

  Stichting Piëzo verzorgt gedurende het gehele schooljaar kooklessen bij de Brede School activiteiten op diverse basisscholen. Met behulp van onze enthousiaste vrijwilligers leren we de kinderen stap voor stap gerechten bereiden.

  Lees meer
 • Het Meerpunt Inlooppunt gaat weer open

  (05-10-2021)

  Vanaf dinsdag 2 november is het inlooppunt op dinsdag, woensdag en vrijdag weer geopend. U kunt op deze dagen gewoon bij ons binnenlopen bij het inlooppunt in het Stadhuis-Forum. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

  Lees meer
 • Doe mee met de Piëzo TalentenAcademie gezondheidszorg

  (05-10-2021)

  Na de herfstvakantie start de Piëzo TalentenAcademie in de wijken Palenstein, Oosterheem, Buytenwegh en Meerzicht met 'beroepen in de gezondheidszorg'. Je leert welke beroepen er zijn in een ziekenhuis en je maakt kennis met een fysiotherapeut. Ook leer je van een echte voedingsdeskundige om een maaltijd te koken en wat het beroep inhoudt. Wil je alles over deze en nog veel meer beroepen leren? Doe dan mee aan de Piëzo TalentenAcademie.

  Lees meer
 • Doe-coaches

  (05-10-2021)

  Stichting Piëzo heeft het nieuwe project Doe-coaches gelanceerd met een lezing van een senioren coach. De Doe-coaches gaan ouderen die dat willen thuis helpen om op een leuke manier hun dag door te komen.

  Lees meer
 • Burendag met veel activiteiten in het Centrum

  (01-10-2021)

  In heel Zoetermeer werd op zaterdag 25 september 2021 Burendag gehouden. Ook bewoners uit het Centrum konden op deze dag deelnemen aan verschillende activiteiten.

  Lees meer
 • Wijkteam te gast in de theetuin

  (24-09-2021)

  Vier keer per jaar komt het wijkteam Centrum samen onder leiding van de wijkregisseur. Als het kan ontmoeten de leden elkaar op bijzondere plekken in de wijk. Tijdens het netwerkoverleg wordt gekeken naar wat er speelt in de wijk en wat er gezamenlijk kan worden gedaan om de wijk nog socialer, veiliger en leefbaarder te maken.

  Lees meer
 • Wethouder Jan Iedema opent bewonersruimte aan de Griekse Boog

  (24-09-2021)

  Terwijl onder de flat kinderen zich vermaakten met touwtrekken, pijl en boog schieten en het springkussen werden in de bewonersruimte op nummer 3 lekkere hapjes voorbereidt door Neriman. Samen met Bediha, Rachelle en Natacha zetten zij zich om de door Vidomes beschikbaar gestelde bewonersruimte om te toveren in een 'thuis' voor alle flatbewoners. Bewoners kunnen hier bijvoorbeeld kleding ruilen, prikstokken lenen voor zwerfafval, samen koken en koffie drinken, workshops houden of spelletjes doen.

  Lees meer
 • Eindelijk weer feest bij activiteitencentrum de Spil

  (02-09-2021)

  Lange tijd gingen feestelijkheden vanwege corona niet door. Maar vandaag mocht het weer.

  Lees meer
 • FRANX krijgt kunstwerk van Jaco Putker

  (06-05-2021)

  In het nieuwe gebouw voor de kunstorganisatie FRANX (voorheen Terra Art Projects) zal in het najaar van 2021 een permanent kunstwerk van Hagenaar Jaco Putker te zien zijn, speciaal ontworpen voor deze plek.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert